nieuws

Horecabedrijf roept op tot fraude

Restaurant

MANNA Nijmegen roept studenten op om massaal stemfraude te plegen. Het hotel en restaurant in Nijmegen biedt studenten in de stad zes flessen rosé aan om onder eigen naam twee positieve recensies achter te laten op een van de recensiesites van Nederland. MANNA wil met deze actie ingaan tegen de terreur van de anonieme recensies waar veel horecagelegenheden in Nederland last van hebben.

Horecabedrijf roept op tot fraude

Voor de actie zijn 1500 flessen rosé gereserveerd. Onder het motto Vote for MANNA roepen eigenaren Sander Hendrix en Aïda Papilaja studenten op deel te nemen aan de tegenactie. Zij ergeren zich al tijden aan de anonieme recensies.

‘Als iemand niet tevreden is, horen we dat graag zelf. Dan kunnen we daar iets aan doen. Maar als je alleen achteraf op een site en anoniem je gal wilt spuwen, help je daar niemand mee. Bovendien heeft zo’n recensiesite ook voornamelijk aantrekkingskracht op mensen die juist willen zeuren. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de reacties onder artikelen op de Telegraaf-site. Dat zijn vrijwel zonder uitzondering negatieve reacties. Mensen die tevreden zijn, hebben niet zo’n geldingsdrang’, aldus de Nijmeegse ondernemers.

MANNA zegt met deze actie verder te willen aantonen hoe makkelijk het is om te manipuleren op dergelijke sites. Sander Hendrix vermoedt dat de recensiesites ook gebruikt worden door vakgenoten die andermans gelegenheid een laag cijfer geven en zichzelf een hoog cijfer.

De actie is vandaag gestart en loopt tot en met 25 maart aanstaande. Studenten die kunnen aantonen dat ze onder eigen naam op twee verschillende recensiesites een positieve recensie hebben achtergelaten over MANNA, kunnen zich op 25 maart vanaf 15.00 uur melden bij het hotel en restaurant in Nijmegen. Zij krijgen dan een doos met zes flessen rosé.

‘We hebben voor deze actie 1.500 flessen MANNA rosé gereserveerd. Dat is volgens ons een mooi lentecadeau voor de studenten’, aldus Sander Hendrix.

Voorwaarde voor deelname is dat iemand aantoonbaar achttien jaar of ouder is en studeert aan de universiteit of hogeschool van Nijmegen. Deelnemers ontvangen maximaal één doos met zes flessen MANNA rosé.

Oproep

In onze discussiegroep op LinkedIn kan gesproken worden over deze actie.

Ga naar de bewuste discussie

Ga naar naar onze LinkedIn groep om je aan te melden

Reageer op dit artikel