nieuws

Horecadocent genomineerd voor Leraar van het Jaar

Restaurant

Docent Harm den Dekker van horecaopleiding De Rooi Pannen in Tilburg zit bij de laatste drie genomineerden in de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar.

Horecadocent genomineerd voor Leraar van het Jaar

De 32-jarige Den Dekker is sinds 1 september 2003 docent koken bij de korte horeca-opleidingen in Tilburg. Naast het geven van vaktheorie en praktijklessen is hij mentor van honderd studenten. Bovendien geeft hij vorm aan het vak warenkennis, is hij lid van de sub-examencommissie en organiseert hij de excursies van de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw.

De eerstejaarsstudenten van de opleiding Kok hebben Harm voorgedragen voor de titel Leraar van het Jaar 2009, categorie MBO. Intussen is hij doorgedrongen tot de laatste drie genomineerden in die categorie.

Op 7 oktober worden in een live-uitzending op Nederland 2 de winnaars van de drie categorieën bekend gemaakt. Naast MBO wordt er ook een Leraar van het Jaar verkozen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Beroepskwaliteit Leraren met als doel kwaliteiten van leraren zichtbaar en bespreekbaar te maken, en vooral om het onderwijs in het algemeen in het zonnetje te zetten. De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur voor hun onderwijssector en staan symbool voor alle leraren in Nederland.

Zie www.deleraarvanhetjaar.nl voor meer informatie.

Reageer op dit artikel