nieuws

Horecafilmhit Schnitzelparadijs wordt tv-serie

Restaurant

Bioscoophit Het Schnitzelparadijs, waarin een restaurantkeuken een centrale rol speelt, krijgt een vervolg in de vorm van een televisieserie. Dat heeft BNN zondag bekendgemaakt.

Horecafilmhit Schnitzelparadijs wordt tv-serie

In eerste instantie gaat het om tien afleveringen. Een groot aantal acteurs uit de film, zoals Tygo Gernandt, Yahya Gier, Gürkan Küçüksentürk en Micha Hulshof, speelt ook weer mee in de televisieserie.

Hoofdrolspelers Noah Valentyn, Bracha van Doesburgh, Mimoun Oaïssa en Linda van Dyck keren niet terug in de serie. Het verhaal concentreert zich nu op Sander, gespeeld door Micha Hulshof. Hij komt als beginneling terecht in de keuken van restaurant De Blauwe Gier. Een belangrijke nieuwe rol in de serie is weggelegd voor actrice Eva van de Wijdeven (Dunya & Desie).

De film Het Schnitzelparadijs van regisseur Martin Koolhhoven baseerde zich op het succesvolle gelijknamige boek van Khalid Boudou. De productie was met 365.000 bezoekers één van de grote bioscoophits in 2005. De acteurs werden bekroond met een Gouden Kalf voor hun gezamenlijke inspanningen.

Reageer op dit artikel