nieuws

Horecaman looft tipgeld uit bij opsporing dierenbeul

Restaurant

Franklin van Reem, eigenaar van Groed Proeven in Arnhem, heeft 5000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van een dierenbeul. De dierenbeul blies in Klazienaveen een kat op met vuurwerk.

Horecaman looft tipgeld uit bij opsporing dierenbeul

‘Ik las het bericht en werd er misselijk van’, zegt Van Reem in een interview met De Gelderlander. ‘Ik heb de dierenbescherming gebeld en gezegd dat ik een beloning wil uitloven. Het was een impulsieve reactie maar dit voorval is zo ontzettend triest’.

Van Reem, die vorig jaar Goed Proeven opende, heeft 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip om de Drentse dierenbeul te pakken. Een woordvoerder van de Dierenbescherming liet weten zoiets nog nooit meegemaakt te hebben.

De dader riskeert volgens het Openbaar Ministerie een straf van maximaal drie jaar cel, of een boete van 18.500 euro.

Reageer op dit artikel