nieuws

Horecaman slaat slag bij Business Challenge

Restaurant

Horecaondernemer Cor Jansen, één van de kandidaten in de zibb Business Challenge, is winnaar van de eerste opdracht. Alle deelnemers kregen een achterstallige boekhouding te verwerken na de aankoop van een fictief bedrijf. Jansen is eigenaar van het Basket-Grill restaurant in Wessem.

Horecaman slaat slag bij Business Challenge

Het was aan de deelnemers om de fouten uit de boekhouding te halen en te beargumenteren waarom de aankoop goed of fout was. De jury heeft Cor Jansen uitgeroepen tot winnaar van de Exact Challenge vanwege ‘een goede voorbereiding en een steekhoudende argumentatie’.

Verrast
Jansen was aangenaam verrast toen hij het goede nieuws hoorde. ‘Ik heb me altijd bemoeid met mijn eigen boekhouding. Een keer in de drie maanden ontmoet ik mijn accountant en spreken we samen de cijfers door. Het is een verrassing voor mij dat ik de Exact Challenge heb gewonnen. Ik schatte mijn kansen hetzelfde in als die van alle andere deelnemers. Het is een goede start.’

Grap
Cor Jansen is eigenaar van het Basket-Grill restaurant in het Limburgse Wessem. ‘Eigenlijk heb ik mij voor de grap opgegeven voor de Business Challenge, maar het ziet er nu naar uit dat het een serieuze bezigheid wordt.’

Reacties
De lokale media weet hem goed te vinden. Familie en kennissen zijn enthousiast over de deelname van Jansen aan de Business Challenge. Collega ondernemers betuigen volop steun en laten zich graag zien in Jansens restaurant. De teller op de website van het restaurant springt omhoog, wat betekent dat de naam van zijn restaurant steeds bekender wordt. ‘Mijn zoon is op reis in het buitenland. Ik heb hem min of meer al toegezegd dat ik hem kom halen met de Chrysler die ik met deze wedstrijd kan winnen. Ik ben klaar voor de strijd’.

Reageer op dit artikel