nieuws

Horecazaak zonder terras mag rookstrook maken

Restaurant

Café’s en restaurants in Enschede die geen terras hebben en dat ook niet mogen realiseren, kunnen wel een rookstrook voor hun zaak inrichten. De rookstrook mag maximaal een meter diep zijn en ligt direct voor de gevel van de horecazaak. Er mag niet worden gedronken.

Horecazaak zonder terras mag rookstrook maken

Op de rookstrook mogen statafels en afscheidingen worden geplaatst en een luifel is mogelijk als aan de eisen wordt voldaan. Een voorwaarde is wel dat afscheidingen en statafels worden opgeruimd als de zaak is gesloten. Er mag geen drank worden geschonken, geen drank worden genuttigd en er zijn geen stoelen of zitjes.

Geen terras

Het gaat vooral om horecazaken buiten het centrum van Enschede. Hier staat de gemeente nieuwe terrassen niet meer toe. Om deze horecazaken tegemoet te komen, wil de gemeente rookstroken toestaan. ‘Een terras toestaan gaat hier te ver. Daar kan ook drank genuttigd worden, mensen zitten er lange tijd en dat kan voor overlast in de omgeving zorgen’, legt gemeentelijk terrasdeskundige James Micola von Fürstenrecht uit.

Wens horeca

‘Rookstroken kunnen dan een goed alternatief zijn. Op die manier laten we rokers buiten het centrum niet in de kou of de regen staan. Micola von Fürstenrecht benadrukt dat de gemeente niet over het rookverbod gaat, maar wel met de gevolgen wordt geconfronteerd. ‘We spelen met de rookstroken in op wensen die binnen de horeca leven.’ Om de aanleg van rookstroken mogelijk te maken wordt het terrassenbeleid aangepast.

Reageer op dit artikel