nieuws

Huisarts Den Blijker: ‘Over tien jaar ben je dood

Restaurant

Herman den Blijker zou nog maar tien jaar te leven hebben wanneer hij niet rigoureus zou afvallen. De bekende Rotterdamse kok leidde een veel te ongezond leven en werd diverse malen door zijn huisarts gewaarschuwd.

Huisarts Den Blijker: ‘Over tien jaar ben je dood

Herman den Blijker werd als bekende kok hét voorbeeld van wat er met je lijf kan gebeuren wanneer koks de verleiding in de keuken niet meer kunnen weerstaan. Den Blijker erkent dat hij voor zijn afslankrace ’s avonds altijd ‘een snackie, hapje en drankje’ nam.

Inmiddels heeft Den Blijker zijn levenswijze omgegooid en is hij bijna dertig kilo afgevallen. Den Blijker heeft de beschikking over een persoonlijke trainer die hem begeleid met sporten en gezond leven.

Tijdens een chatsessie met De Telegraaf liet de 51-jarige Den Blijker weten dat zijn huisarts hem vertelde nog maar tien jaar te leven te hebben. Voor Den Blijker, die net vader is geworden, waren de harde woorden de reden om te kiezen voor een gezondere leefpatroon.

Reageer op dit artikel