nieuws

Hutten gaat voor Brabantse streekproducten

Restaurant

Na de opening van lunchroom Steengoed in Helmond is voor Hutten Catering een nieuw horecaproject van start gegaan, restaurant de Raadskelder in ‘s-Hertogenbosch. Bijzonder: het menu is vrijwel volledig gebaseerd op Brabantse streekproducten.

Hutten gaat voor Brabantse streekproducten

In de onlangs heropende locatie kan ‘het echte Brabant’ worden geproefd, zoals Hutten het zelf omschrijft. Chef-kok Hein Vissers en zijn team bieden onder meer varkensvlees van het Berkshire ras, gehoed op boerderij ‘De Walnoot & Wilg’ in Best. Of biologisch geteelde appels uit Bokhoven en vis van palingrokerij ’t Tonnetje uit Wijk en Aalburg.

Zorgvuldig geproefde en geselecteerde streekproducten rechtstreeks van de boer, slager of teler, aldus Hutten Catering. ‘Vanuit de passie voor deze producten is een menu samengesteld van Brabantse streekproducten, gerechten met een echt verhaal. Toppers van toen, maar wel in een moderne presentatie.’ Ook de Raadskelder zelf heeft een upgrade ondergaan.

Week van de Smaak

Met de nieuwe ‘streekfilosofie’ kan Hutten met gemak meedoen aan de Week van de Smaak. Dit nationale evenement (van 20 tot en met 27 september) stelt ambachtelijke streek- en seizoensproducten en biologische voeding centraal. Noord-Brabant was vorig jaar koploper met initiatieven en zal die leidende positie dit jaar niet af willen staan. Daarbij is het inititatief van de Veghelse cateraar alvast de eerste bijdrage.

Het is overigens niet vreemd dat cateraar Hutten de horeca induikt. Alleen het vak partycatering al schurkt tegen de restaurantbusiness aan. Bovendien kent de familie Hutten een oorsprong in de restaurantbranche. Met een ervaring van ruim drie generaties gastvrijheid en ambachtelijk vakmanschap is het nieuwe concept voor de Raadskelder ontwikkeld.

Meer nieuws over Hutten Catering:

Reageer op dit artikel