nieuws

Hutten helpt ex-vluchtelingen met restaurant

Restaurant

In Amsterdam kunnen kansarme jongeren terecht bij Fifteen of The Colour Kitchen, en nu opent in Tilburg een restaurant waar voormalige vluchtelingen kunnen werken aan hun toekomst. Restaurant Blend staat onder supervisie van Hutten Exclusieve Catering.

Hutten helpt ex-vluchtelingen met restaurant

De Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk (SNV) helpt de veertien voormalige vluchtelingen hun zaak met hun zaak in het centrum van Tilburg. Behalve eten biedt Blend ook een podium voor multiculturele activiteiten.

De vluchtelingen runnen het restaurant onder supervisie van Hutten Exclusieve Catering. Twee leermeesters van Hutten brengt de medewerkers de fijne kneepjes van het keuken- en restaurantvak bij en geeft ze de gelegenheid om hun horecadiploma te halen.

‘SNV heeft meer dergelijke projecten, en zochten een partner voor het restaurant’, zegt Freek Langeraap van Hutten Catering. ‘Bob Hutten is altijd gevoelig voor dit soort projecten, en is vanaf een vroeg stadium hierbij betrokken.’

Blend zit in een pand van SNV, die ook de exploitatie hebben. Hutten sponsort het project door middel van de twee leermeesters, die wel gewoon bij de Veghelse cateraar op de loonlijst staan. ‘We krijgen wel een vergoeding, maar dat is meer symbolisch’, aldus Langeraap.

Het restaurant past in het rijtje van de Amsterdamse zaken Fifteen en The Color Kitchen en de Verbinding in Groningen waar kansarme groepen op de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen.

Dat is ook het doel van Blend: in groepen werken de vluchtelingen een bepaalde periode in het restaurant, waar ze worden klaargestoomd voor een ‘echte’ baan, aldus Langeraap. Ze worden dan wel opgeleid in de cateringrichting, maar het is geen doelstelling van Hutten om toekomstige werknemers te kweken.

Reageer op dit artikel