nieuws

Ibericovarkens slager Sjek Floor op tv

Restaurant

Omroep Llink zendt donderdag 13 augustus een half uur durend programma uit over de Spaanse Ibericovarkens van de Gelderse slager, cateraar en varkenshouder Sjek Floor.

Ibericovarkens slager Sjek Floor op tv

‘Voor het programma Eet Smakelijk hebben ze gefilmd op de boerderij in Eerbeek en in mijn slagerij in Nijmegen’, laat Floor weten. Het programma gaat voornamelijk over zijn Spanse varkens, beroemd om hun smaakvolle vlees.

Floor was in 2007 de eerste die het beroemde ras naar Nederland haalde. Hij begon toen met 25 van de exclusieve varkens op zijn bioboerderij in Eerbeek. Een deel kwam in het eigen eikenbos te lopen voor de slacht, met de rest is Floor gaan fokken.

Het vlees van de donkergekleurde Cerdo Iberico, zoals de soort volledig heet, krijgt de specifieke smaak door een dieet van voornamelijk eikels. Beroemd is de gedroogde Pata Negra ham, die van deze varkens gemaakt wordt.

Eet Smakelijk, met daarin de Ibericovarkens, is op donderdag 13 augustus te zien op Nederland 3 om 21.05.

Reageer op dit artikel