nieuws

IceFondue wint Horecava Innovation Award 2012

Restaurant

Het bedrijf IceWizard uit Leiden is met het concept IceFondue winnaar geworden van de Horecava Innovation Award 2012 met het concept IceFondue. Dat is bekend gemaakt tijdens de opening van de Horecva op maandag 9 januari.

IceFondue wint Horecava Innovation Award 2012

Met IceFondue kunnen gasten aan tafel ijstapas maken in stikstof van min 196 graden Celsius. De jury noemt IceFondue een verrassende en vernieuwende variatie op het bekende fondueconcept. Je haalt vers fruit door vruchten- of chocodips en houdt die vervolgens 5 seconden in de fonduepan, die gevuld is met stikstof. Zo ontstaan ijstapas.

De demonstratie die eigenaar Koen Gillis van IceWizard tijdens de finale juryronde gaf, maakte indruk. De jury: ‘In de huidige, lastige economische tijden zoeken ondernemers naar verrassende oplossingen om de verwachting van gasten te overtreffen. IceFondue is een mooi, innovatief voorbeeld van zo’n idee met toegevoegde waarde. Gasten praten hierover, vertellen het verder, willen de beleving delen met vrienden en kennissen’.

De IceFondue won ook de Horecava Innovation Award in de categorie Concepts & Co-creation.

Behalve de Award ontving de winnaar ook een cheque voor marketing- en communicatie-ondersteuning door het bureau Pitch in Amsterdam, ter waarde van 5.000 euro.

De jury wees ook winnaars aan in de overige drie categorieën van de wedstrijd. Bij Food & Beverage ging de award naar Bols Foam, op de markt gebracht door Maxxium. De SmartBar zegevierde bij Interior & Design. De prijs bij Equipment & Services ging naar het webbased bonVito Loyalty systeem van Eijsink Afrekensystemen, waarmee ondernemers zelf digitaal acties kunnen voeren naar gasten en met ze kunnen communiceren.

De jury besloot de nominatie Jas op Slot (JOS) een ‘talentenprijs’ toe te kennen. Voor de eerste maal reikte de Horecava een publieksprijs uit. Ondernemers, medewerkers en andere belangstellenden in horeca en catering konden via een speciale Facebook-pagina hun stem uitbrengen. De 16 genomineerden ontvingen in totaal circa 4.600 stemmen; daarvan gingen er 980 naar publieksprijswinnaar: De Rendementscoach (systeem voor complete integratie van boekhouding, afrekensysteem en personeelsplanning) van Eijsink, BDO Accountants en Dyflexis.

De onafhankelijke jury van ondernemers, chefkoks, deskundigen en vakjournalisten beoordeelde voor deze 12e editie circa 160 inzendingen. De genomineerden mochten hun product live voor de vakjury presenteren. De 16 uitverkoren innovaties zijn te zien op de wereld INNOVEER! op de Horecava.

Reageer op dit artikel