nieuws

Iens wil Europa in

Restaurant

Restaurantgids Iens wil haar website met beoordelingen over de grens gaan uitrollen en uitgroeien tot de grootste onafhankelijke restaurantsite van Europa. ‘Ienzen moet een werkwoord worden’.

Iens wil Europa in

Initiatiefneemster Iens Boswijk is optimistisch over de expansieplannen: ‘Iens is in Nederland een keurmerk’, zegt ze in het Algemeen Dagblad.

‘Dat willen we ook in andere Europese landen realiseren, met Frankrijk als laatste. Voordat je daar Michelin of GaultMillau kan beconcurreren, moet je wel heel sterk en goed zijn.’

Opknapbeurt

Voordat Iens de stap over de grens waagt, krijgt eerst krijgt de Nederlandse site een opknapbeurt, en er is een ict-directeur aangesteld, zegt Boswijk. Ook is de huisstijl van de papieren gids opgefrist.

Op de nieuwe site kunnen foto’s en video’s worden gepost, en kunnen proevers bloggen met restaurateurs. Uiteindelijk moet het een website voor heel Europa worden.

Behoefte

‘Het is toch leuk om op de Engelse Iens een beoordeling te lezen van een restaurant in Londen? We reizen steeds meer, dus eten we ook steeds vaker in het buitenland.’

Boswijk denkt aan een behoefte te voldoen. ‘Er is nergens een site als die van ons: simpel en herkenbaar. Ik vind restaurantsites in het buitenland ondoorzichtig en twijfel vaak of ze wel onafhankelijk zijn.’

Google Maps

Op de website van Iens staan ruim 70.000 beoordelingen van ongeveer 17.000 restaurants. ‘Dat is onze kracht.’

Vorig jaar koppelde Iens het restaurantdatabase al aan Google Maps, ook is er een ‘Iens hotline’ die telefonisch informatie verschaft over restaurants in de omgeving.

Zie ook:

Reageer op dit artikel