nieuws

IJskoud kooktalent Huwae maakt Okura trots

Restaurant

Dennis Huwae, leerling bij het Amsterdamse tophotel Okura, heeft het Nederlands Kampioenschap voor Leerling Koks op zijn naam geschreven. Uiterst cool nam Huwae de prijs in ontvangst. Leermeester Onno Kokmeijer en Okura-directeur Marcel van Aelst glommen van trots.

IJskoud kooktalent Huwae maakt Okura trots

‘Super. Niet verwacht. Vanwege de tweede Michelinster van Ciel Bleu heb ik te weinig tijd genomen om me goed voor te bereiden. Daarom is dit echt onverwacht’, aldus Huwae, leerling aan het Koning Willem I College in ’s Hertogenbosch, op de slotdag van de Horecava.

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer, zelf veertien jaar geleden winnaar van het NK, kon zijn geluk niet op. ‘Gaaf man. Dennis werkt nu twee jaar bij ons. Hij is gedreven en eigenwijs. Hij gaat deel uitmaken van het binnenkort op te richten Nederlands jeugdteam, waar ik bondscoach van word’, aldus Kokmeijer, die tevens in de jury zat maar de jurering van Huwae oversloeg.

Ook Marcel van Aelst, directeur van Okura Hotel Amsterdam, was in zijn nopjes. ‘Winnen is altijd geweldig. Ik ben trots op het hele team. Dit maakt ons hele hotel trots. Dennis is een koele kikker. Vanochtend om acht uur belde hij me nog op omdat de taxi geen vijftien kratten, die nodig waren voor de wedstrijd, kon vervoeren. Ik heb hem toen laten brengen door onze security’, aldus Van Aelst, die toegaf de talenten van het NK in de gaten te houden.

Tweede bij de wedstrijd werd Gijs Wiggers van de Rooi Pannen in Eindhoven en werkzaam bij Restaurant Aubergine in Steijl. Derde werd Nick van de Water van ROC de Leijgraaf in Cuijk en Restaurant Chapeau! in Bloemendaal. Tien jonge, talentvolle koks namen deel aan de wedstrijd en kregen een oorkonde uitgereikt voor de ogen van vele tientallen toeschouwers.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel