nieuws

Illegalen in Brabantse horeca opgepakt

Restaurant

De Vreemdelingenpolitie heeft zaterdag bij een controle in 65 shoarmazaken, pizzeria’s en restaurants in Brabant elf illegalen aangehouden. Zij zijn vastgezet en zullen worden uitgewezen naar het land van herkomst.

Illegalen in Brabantse horeca opgepakt

Het gaat om jonge mannen met de Egyptische, Palestijnse, Iraakse en Chinese nationaliteit, meldt BN/De Stem.

De vreemdelingenpolitie trof verder dertig personen aan die geen werkvergunning voor Nederland hadden, of die zwart werkten. Ook zijn zestien personen voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau en is een aantal mensen aangehouden omdat zij nog boetes hadden openstaan of dna moesten afstaan in verband met eerder gepleegde misdrijven.

De actie werd samen met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst gehouden. De Arbeidsinspectie constateerde vijftien overtredingen. De ondernemers in kwestie krijgen boetes, die kunnen oplopen tot achtduizend euro per overtreding.

Reageer op dit artikel