nieuws

Imko Binnerts naar Het Heerenhuis

Restaurant

Imko Binnerts is de nieuwe directeur-cuisinier van restaurant Het Heerenhuis in het Noord-Hollandse Middenbeemster. Daarmee komt een eind aan een lange periode van onduidelijkheid en speculaties over de bekende kok.

Imko Binnerts naar Het Heerenhuis

De 52-jarige Binnerts is per 1 september benoemd. Hij gaat samenwerking met chef-kok Paul de Graaf (32) en de aangetrokken maître-sommelier Dennis Smit (32). Smit komt over van De Vrienden van Jacob in Santpoort. De Graaf verving in juli Toon Rumphorst als chef-kok.

In de nieuwe functie wil Binnerts Het Heerenhuis nadrukkelijk op de culinaire kaart van Nederland zetten. Het Heerenhuis, een herenhofstede uit de zeventiende eeuw, beschikt naast een restaurantgedeelte voor 75 couverts over diverse zalen geschikt voor feesten en vergaderingen.

Verse vis

‘Naast veel verse vis zullen ook mooie verse streekgebonden producten als Beemster rund- en lamsvlees op de modern-klassieke menukaart prijken. Niet te gecompliceerd. Ik wil een goede gastronomische keuken neerzetten’, aldus Binnerts.

Sinds 2005 is restaurant Het Heerenhuis in handen van vastgoedondernemer Bas Poel (42). Samen met echtgenote Géraldine runde hij de afgelopen jaren het bedrijf.

Hotel

‘Operationeel ontbreekt mij de tijd en de kennis. Om die reden hebben we expert en vakman Imko Binnerts aangetrokken’, vertelt Poel, die eerder naam maakte in de ICT-branche en in het achtergelegen Koetshuis een hotel met twintig kamers wil starten.

Imko Binnerts werkte jaren als executive-chef van Hotel de l’Europe en in Amsterdam. Daarna kookte hij in zijn eigen restaurant Imko’s in IJmuiden. Na een faillissement stapte hij over naar The Grand Winston in Rijswijk. Daarna was hij nog even actief als adviseur bij Schmidt Zeevishandel in Rotterdam.

Het afgelopen jaar was hij ook nog dicht bij een overgang naar Rusland. Onlangs liet hij weten diverse ijzers in het vuur te hebben. Met de aanstelling in Middenbeemster komt er een eind aan alle onduidelijkheid.

Zie ook

Reageer op dit artikel