nieuws

Inbraakgolf in Limburgs pannenkoekenrestaurant

Restaurant

Pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer in het Noord-Limburgse Wellerlooi is ten einde raad. De eetgelegenheid is in een half jaar tijd maar liefst vijf maal het slachtoffer geworden van agressieve en vernielzuchtige inbrekers.

Inbraakgolf in Limburgs pannenkoekenrestaurant

De inbraakgolf in de Jachthut begon na het drukke paasweekend. Daarbij werd de weekendopbrengst ontvreemd. Bij de vier opvolgende inbraken daarna was nauwelijks sprake van een serieuze buit.

Bij de inbraken werd veel schade aangericht. Deuren en ramen werden kapotgeslagen en ook werden er handhelds voor het opnemen van bestellingen ontvreemd. Smit: ‘Voor dieven zijn ze bijna niets waard. Ze doen misschien vijftig euro op de zwarte markt. Onze schade bedroeg achtduizend euro’.

Moedeloos

Bij een van de laatste inbraken werd een compleet gat van een meter bij een meter gemaakt in het dak. Door hevige regenval zorgde het ook nog voor ernstige wateroverlast in het restaurant.

Smits zegt na vijf inbraken in een half jaar tijd er moedeloos van te worden. ‘Het lijkt er sterk op dat we geregeld dezelfde boeven over de vloer krijgen, want ze weten precies waar ze moeten zijn. Alleen bij de vierde inbraak is er waarschijnlijk een ander gezelschap binnen geweest.’

Inbraakverzekering

Gasten van het restaurant worden met opgehangen brieven verzocht om zoveel mogelijk te pinnen om zo de inbrekers te ontmoedigen. Smits: ‘In de Jachthut is niets te halen. Maar voor ons is het wel verschrikkelijk. Het levert elke keer enorme schrik op, veel werk en geregel, en tenslotte zie ik met angst en beven de nieuwe premie voor onze inbraakverzekering tegemoet’.

Reageer op dit artikel