nieuws

Inbrekers richten vizier op sterrenrestaurants

Restaurant

Opnieuw is een sterrestaurant slachtoffer geworden van inbrekers. In een week tijd werd restaurant Het Gebaar in Antwerpen van topkok Roger van Dam twee maal bezocht door inbrekers. Vorig jaar werd tweesterrenrestaurant De Lindehof in Giethoorn voor vele duizenden euro’s gedupeerd door inbrekers, die het voorzien hadden op de wijnkelder.

Inbrekers richten vizier op sterrenrestaurants

Het recente voorval speelde zich afgelopen week af in België. Daar was restaurant Het Gebaar in Antwerpen het slachtoffer van inbrekers. Eigenaar Roger van Damme trekt aan de alarmbel, nu criminelen sterzaken als een eenvoudig doelwit beschouwen.

Amper een week geleden was er een poging tot inbraak in Het Gebaar. De poging zorgde voor de nodige overlast in de vorm van een kapot geslagen ruit. Het is onduidelijk of het bij beide zaken om een of dezelfde daders gaat.

In ons land werd tweesterrenrestaurant De Lindehof in Giethoorn vorig jaar opgeschrikt met een inbraak. Inbrekers namen daarbij zorgvuldig gekozen topwijnen uit de wijnkelder mee. De schade bedroeg vele duizenden euro’s.

Reageer op dit artikel