nieuws

Incanto in Amsterdam is beste Italiaan van Nederland

Restaurant

Incanto in Amsterdam is uitgeroepen tot beste Italiaans restaurant van Nederland. De zaak werd verkozen uit een shortlist van tien finalisten. Het Amsterdamse Hilton Hotel onder leiding van de Italiaan Roberto Payer was het decor voor de verkiezing.

Incanto in Amsterdam is beste Italiaan van Nederland

De prijs is een initiatief van het blad Italië Magazine. In de jury zat onder meer meesterkok Angelique Schmeinck.

Hotelman Roberto Payer én voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel in Nederland, mocht chef-kok en eigenaar Simone Ambrosin van Incanto de eerste prijs overhandigen. Naast een reportage in Italië Magazine kreeg de chef een plaquette en een drieliterfles Taittinger champagne.

De restaurants die in aanmerking wilden komen voor de prijs moesten aan drie criteria voldoen: de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en als derde eis moet de keuken gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Reageer op dit artikel