nieuws

Inhoud Gault Millau gratis op internet

Restaurant

Als reactie op het uit de handel halen van de Michelingids, heeft concurrent Gault Millau haar gids gratis op het internet gezet. Vanaf vandaag is de Benelux-versie van de gids een maand lang op het net te raadplegen.

Gastronomieliefhebbers die het nog zonder het sterrensysteem moeten doen, kunnen zo kennismaken met het puntensysteem van Gault Millau. Zo beargumenteert directeur Ronald de Groot de beslissing. Daarnaast speelt het uit de handel halen van de Michelingids mee in de keuze de restaurantgids op het internet te zetten. De beschrijvingen van de restaurants in de gids zijn tot 7 april te raadplegen via www.gaultmillau.nl.

Normaliter kost de Nederlandse versie van de gids 25 euro, exclusief 3,50 verzendkosten. De Groot is niet bang dat het openbaar stellen van informatie op het internet de verkoop van de gids in de weg zit. ‘Ik heb er lang over nagedacht, maar mensen willen toch een gids in handen hebben. Ik zie het dan ook als toevoeging op de bestaande gids.’

Reageer op dit artikel