nieuws

Innovatieve ideeëngenerator voor koks in de maak

Restaurant

Culiversum start een nieuw platform. Het platform dient als ideeëngenerator voor koks. Zowel topkoks als koks uit een eetcafé kunnen via Gastronomixs.com inspiratie tanken en hun bordpresentaties verbeteren.

Innovatieve ideeëngenerator voor koks in de maak

Gastronomixs werkt op basis van de onderdelen componenten, creatiemethodes en composities. Koks kiezen hun onderdeel en worden zo op ideeën gebracht.

‘Als voorbeeld nemen we een primair, alledaags ingrediënt als aardappel, rode biet of asperge. Vervolgens laten we zien wat daar allemaal mee kan. Zeker niet moleculair of wetenschappelijk, maar wat deden ze er bijvoorbeeld tweehonderd jaar geleden mee, wat deed Escoffier ermee, wat doet iemand uit de topgastronomie ermee, wat doet iemand uit Peru ermee. We willen echt laten zien wat er met de huidige wetenschap allemaal mogelijk is’, aldus Jeroen van Ooijen van Culiversum, die samen met Inge Meijs Gastronomixs bedacht.

Gastronomixs start in Nederland, maar heeft plannen om internationaal te gaan. Zo moeten in de tweede helft van dit jaar de teksten op de site in verschillende talen als Duits, Engels en Frans te lezen zijn. De lancering in eigen land staat gepland op 10 april.

Van Ooijen noemt Gastronimixs een wereldwijd uniek kennisplatform voor chefs en foodprofessionals en stelt dat alle tools er te vinden zijn voor een creatievere kookstijl of start van een productontwikkelingsproces. Gastronomixs bestaat uit een online database waar deels gratis en deels tegen betaling op ieder moment van de dag hoogwaardige inspiratie, recepturen, kennis en menu’s beschikbaar zijn. Daarnaast brengt Culiversum halfjaarlijks het Gastronomixs Lookbook uit en organiseert ze masterclasses.

Reageer op dit artikel