nieuws

Inschrijven Innovation Award tot half november

Restaurant

Innovatieve ondernemers kunnen zich nog tot 14 november inschrijven voor de Horecava Innovation Award, die tijdens de komende Horecava, van 12 tot en met 15 januari in de Amserdamse RAI, voor de negende keer wordt uitgereikt.

Inschrijven Innovation Award tot half november

De prijs is bedoeld als aanmoediging voor innovatie in de horeca. De wedstrijd staat open voor alle bedrijven, niet alleen voor exposanten op de beurs. De genomineerde producten, concepten en diensten worden getoond op de Innovatie-expositie op de Horecava.

De verkiezing kent vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment en Service. De jury beoordeelt de inzendingen op hun innovatieve karakter. Bijkomende criteria zijn of ze nieuwe kansen bieden om omzet en marges te verhogen, het werken aangenamer maken of de kwaliteit te verbeteren.

De Horecava Innovation Award is uitgegroeid tot een prestigieuze prijs, blijkt uit de reactie van de winnaars. Overall winnaar in 2008 was het vleesconcept MAQS 100% Puur.

Roel Bloemen van MAQS Food laat weten dat het winnen van de award het product een enorme impuls heeft gegeven. ‘De erkenning dat het concept echt innovatief is, heeft ons absoluut geholpen.’

Negen jaar Horecava Innovation Awards leverden naast MAQS de volgende winnaars op: theeconcept Bloomingteas, Project Proeven van Kunst, antiwiebeltafel Doggy, tegelconcept Art on Tiles, verse chipsconcept ‘Chippery’, theezakjesservetje T-Tip en de Turbo Chef Oven.

Het inschrijfformulier en de wedstrijdcriteria zijn te vinden op Horecava.nl. De jury maakt 19 november de nominaties bekend. Daaruit kiest de categoriewinnaars en een overall winnaar, die op de eerste dag van de Horecava hun prijs, een grote bewerkte bel, in ontvangst nemen.

Reageer op dit artikel