nieuws

Inschrijving Chinese Restaurant Top 100 van start

Restaurant

De inschrijving voor de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100 zijn gestart. Chinese restaurants die denken in aanmerking te komen voor een plek in deze prestigieuze ranglijst kunnen zich melden.

Inschrijving Chinese Restaurant Top 100 van start

Wie exploiteert het beste Chinese restaurant van Nederland? Waar zijn de medewerkers gastvrij en staan ze de gast persoonlijk of telefonisch correct te woord? Hoe verzorgd zijn het restaurant, de toiletten en de medewerkers? En waar is de kwaliteit van de geserveerde gerechten uitstekend?

Deze en meer vragen komen aan bod bij de totstandkoming van de ranglijst. Eind 2009 werd de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100 voor het eerst gehouden. Daarbij werd restaurant Dynasty in Amsterdam uitgeroepen tot de nummer één.

Ieder Chinees restaurant kan zich nu inschrijven voor de Chinese Restaurant Top 100. Er wordt dan minimaal eén mystery-visit gedaan. Een mystery-visit is een anoniem bezoek van een onderzoeker die zich niet als zodanig bekend maakt, maar gewoon als gast het restaurant bezoekt. De vijftig beste restaurants van de vorige editie worden automatisch weer meegenomen in de beoordeling.

Om de kosten te dekken, wordt per restaurant een bedrag van 75 euro (excl. BTW) gevraagd. Inschrijving levert deelnemers in ieder geval een rapport op met de bevindingen van de mystery-visit. Na bekendmaking van de Chinese Top 100 2011 kan dit rapport direct worden gebruiken om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

De definitieve ranglijst verschijnt later dit jaar. Voor de eerste editie eind 2009 was veel media-aandacht. Restaurant Dynasty in Amsterdam werd daarbij uitgeroepen tot Chinees Restaurant van het Jaar.

Tip

Inschrijven kan hier

Reageer op dit artikel