nieuws

‘InterScaldes of Beluga krijgt derde ster

Restaurant

Restaurant InterScaldes in Kruiningen of Beluga in Maastricht krijgt maandagmiddag te horen dat het een derde Michelinster krijgt. Zeker nu het vertrek van topkok Cees Helder zeer waarschijnlijk de derde ster van Parkheuvel kost.

‘InterScaldes of Beluga krijgt derde ster

Dat meldt culinair journalist Ton de Zeeuw in zijn De Telegraaf. De Zeeuw voegt er aan toe dat het dit jaar uiterst stil is met geruchten rond de stermutaties. Wel durft hij te stellen dat InterScaldes en Beluga de grootste kandidaten zijn voor een derde ster.

Aannemelijk

‘Dat een derde ster bij InterScaldes (of in Maastricht, bij dat andere tophuis Beluga) zou moeten vallen, is bovendien aannemelijk, omdat we sinds het vertrek van Cees Helder nog maar twee driesterrenkoks hebben’, aldus De Zeeuw.

Promotie

Verder tipt De Telegraaf de restaurants De Leest en Savelberg om van één naar twee sterren te gaan. Ook Gerrit Greveling van Chalet Royal in Den Bosch maakt kans op deze promotie. Daarnaast maakt La Rive kans om zijn tweede ster weer terug te krijgen. Ook wordt Robert Kranenborg met Le Cirque getipt voor een tweede ster.

Verliezers

Bij winnaar horen ook verliezers en volgens De Zeeuw zou het wel eens treurnis kunnen zijn bij De Heeren van Harinxma in het Friese Lauswolt. Daar vertrok chef-kok Marc van Gulick om te gaan koken bij De Hoefslag. Ook The Grand in Rijswijk moet vrezen nu Imko Binnerts er weg is.

Nog wat tips van de ochtendkrant voor sterdebutanten:

 • Tolhuysch, Oegstgeest

 • O Mundo, Wageningen

 • Gorgeous, Amsterdam

 • Fitou, Loosdrecht

 • Linnen, Oisterwijk

 • Solo, Gorinchem

 • ’t Jackthuis, Warnsveld

 • Bernisse Molen, Geervliet

 • Des Indes, Den Haag

 • Giga’s, Ellecom

 • Breitner, Amsterdam

  Zie ook:

  Comme chez Soi verliest derde Michelinster

  InterScaldes of Beluga krijgt derde ster

 • Reageer op dit artikel