nieuws

iPhone app Wijnshaker gratis in App Store

Restaurant

De iPhone app Wijnshaker is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store. De app geeft iPhone-gebruikers advies over wijnen van de winkel waar ze op dat moment in de buurt zijn.

iPhone app Wijnshaker gratis in App Store

De Wijnshaker is een spin off van de papieren gids Wijnalmanak. De Wijnshaker geeft advies over wijnen uit het assortiment van de winkel die op dat moment zich in de buurt bevindt. Op de iPhone worden diverse suggesties gegeven in prijsklasse en soort.

De app is tot half september gratis te downloaden in de App Store, de online winkel van Apple vol met applicaties voor de iPhone. In september verschijnt gelijktijdig met de Wijnalmanak de nieuwe app van Wijnshaker. Deze is niet gratis.

De Wijnshaker is niet de eerste wijnapp voor de iPhone. Vorig jaar werd Winestein gelanceerd, een applicatie die op basis van dna van ingrediënten uit gerechten de ideale wijn-spijscombinatie geeft. Verder zijn er onder andere de apps Vine2wine, Pair It!, Wine Enthusiast Guide en Superwijngids van wijnjournalist Nicolaas Klei.

De iPhone is een steeds vaker voorkomend communicatiemiddel in de professionele keuken. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar duidelijk is dat steeds meer chef-koks bellen en internetten via de iPhone.

Reageer op dit artikel