nieuws

ISPC staat in de verkoop

Restaurant

De vier horecagroothandels van ISPC staan in de etalage. Dat heeft financieel directeur Pierre Boury van het Belgische wijnhuis Fourcroy Group, de huidige eigenaar van ISPC, bevestigd.

ISPC staat in de verkoop

Boury zegt dat er gesprekken met overnamekandidaten worden gevoerd, maar dat het nog niet zeker is dat de verkoop doorgaat. ‘Het is een scenario dat we analyseren. Maar je moet wel overeenstemming bereiken over de prijs’, zegt hij in BN/De Stem. Die overeenstemming is er nog niet, geeft Boury aan.

De meest waarschijnlijke kandidaat om ISPC in te lijven, lijkt Hanos. Een van de grote concurrenten van ISPC heeft momenteel dertien vestigingen in Nederland en twee in België. Boury erkent dat Hanos interesse heeft. Daarnaast zijn er volgens hem nog andere partijen in de markt. Hanos wil nog niet reageren op de overnameplannen.

ISPC omvat vier horecagroothandels: twee in Nederland (Breda en Utrecht) en twee in België (Gent en Luik). In Nederland werken ongeveer tweehonderd mensen, voor het overgrote deel (170) in Breda. Wat een eventuele overname voor het ISPC-personeel kan betekenen, is nog niet duidelijk.

Manager Henk van der Kaap van de Bredase vestiging zegt nog niets concreets te hebben vernomen. ‘Wij horen ook veel geruchten over overname. Maar die doen al de ronde zolang als ik hier werk, twaalfeneenhalf jaar.’ Maar de crisis treft de horeca zwaar, en dat merken ook de groothandels. ‘We hebben beter jaren gehad’, erkend Van der Knaap.

Meer berichten over ISPC:

Reageer op dit artikel