nieuws

Israelisch restaurant introduceert E-menu

Restaurant

De hippe sushibar Frame in Tel Aviv draait een proef met een digitale, interactieve menukaart op touchscreens bij een aantal tafels. Met het systeem kan niet alleen eten worden besteld, maar ook kan er worden gechat met andere tafels.

Israelisch restaurant introduceert E-menu

Gelikte foto’s van de gerechten moeten gasten verleiden meer te bestellen, en de bestelling gaat rechtstreeks naar de keuken, zonder tussenkomst van een ober.

‘Het systeem met de plaatjes als menu werkt in op impulsieve beslissingen’, zegt directeur Adi Chitayat van het Israelische it-bedrijf Conceptic, de ontwerper van het systeem. ‘Als iemand een goed gefotografeerde chocoladetaart ziet, is de kans groot dat hij die gaat bestellen.’

Laagdrempelig

Vanwege de laagdrempeligheid, en het feit dat men niet hoeft te wachten op bedieningspersoneel om te bestellen, zag Frame de omzet van de tafels met het systeem met zo’n elf procent stijgen, meldt Reuters.

Ook de chatfunctie is gewild, zeker bij jongeren. Contact met iemand aan een andere tafel is snel gelegd, en flirten krijgt zo een nieuwe dimensie, vindt Chitayat.

‘Mensen reserveren zelfs vooraf tafels met het E-menu’, aldus Frame-eigenaresse Natalie Edry.

Bekijk hieronder een filmpje van Reuters:

Reageer op dit artikel