nieuws

Italiaanse koers bij Villa Rozenrust

Restaurant

Restaurant Villa Rozenrust in Leidschendam heeft Luca Malagnino aangetrokken als nieuwe chef-kok. Hij volgt Danny van Wessel op, die als souschef aan de slag gaat bij restaurant Savarin in Rijswijk. Een andere Italiaan, Roberto Lazzaretto, heeft de bedrijfsvoering overgenomen.

Italiaanse koers bij Villa Rozenrust

En dus is er sprake van een soort van Italiaanse staatsgreep bij de voormalige nummer één van Nederland. De veranderingen bij Villa Rozenrust werden afgelopen donderdag opgeleukt door de aanwezigheid van de legendarische vroege eigenaar, Giovanni Matarazzi. Hij hees de Italiaanse vlag als symbool van de koerswijziging.

De nieuwe chef Malagnino is afkomstig van het prestigieuze Italiaanse restaurant Perla del Mare in Rotterdam. De nieuwe bedrijfsleider Lazzaretto is telt uit een gerenommeerd Italiaans horecageslacht en al jaren werkzaam in de Haagse regio bij diverse Italiaanse restaurants.

In de tijd dat Matarazzi het restaurant leidde, verdiende Cees Helder zijn eerste Michelinster in het Leidschendamse restaurant. Later stapte Helder over naar Parkheuvel in Rotterdam, waar hij als eerste Nederlandse kok drie sterren bij elkaar kookte.

Reageer op dit artikel