nieuws

Jackie Restaurant haalt het niet

Restaurant

Restaurant en club Jackie aan de Maasboulevard in Rotterdam verandert van naam. Het horecabedrijf breekt met het gelijknamige magazine, waaraan het concept was verbonden. Dineren en dansen verliep niet soepel in het Rotterdamse uitgaansleven.

Jackie Restaurant haalt het niet

De nieuwe naam wordt per 16 september Club Vie. De zaak krijgt meer aandacht voor het discotheek-element. Voor het concept Jackie bestond volgens exploitant Frank van Hese een te kleine doelgroep. Het Amsterdamse concept ‘Jackie lifestyle’ breekt na anderhalf jaar met Rotterdam.

‘De drempel was voor veel mensen toch te hoog, alsof je er alleen in kwam met iets aan van Gucci en Prada. Daarnaast denk ik dat het Nederland publiek het Jackie-concept uiteindelijk niet wilde omarmen. Daar zijn ze te nuchter voor. Het is wel hot in meer internationaler omgevingen’, aldus Van Hese in het AD.

Club Vie is een ander concept. Het hoge clubniveau wordt gehandhaafd en op hetzelfde niveau eten kan nog steeds in de zaak. Club Vie werkt samen met MTV, de beroemde club Pacha en het clubconcept Hed Kandi, waarvoor de contracten zijn getekend. Zo is er eens in de maand een MTV-avond die ook wordt uitgezonden op televisie.

Daarnaast wordt het concept Club Vie internationaal vertaald. Van Hese is bezig om een zaak te openen in Dubai en Casablanca. Dit moet het internationale karakter van Club Vie nog meer versterken.

Reageer op dit artikel