nieuws

Jacob Jan Boerma tipt L2O in Chicago

Restaurant

Jacob Jan Boerma van tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen wijst L2O in Chicago aan als nieuw voorbeeldrestaurant. Eerder tipte Boerma Noma in Kopenhagen en Schloss Schauenstein in Zwitserland als toekomstige topbedrijven.

Jacob Jan Boerma tipt L2O in Chicago

Boerma gaf zijn ‘geheimtip’ prijs in Misset Horeca Culi Talk, de online talkshow van Misset Horeca over culinaire ontwikkelingen in ons land en in het buitenland.

In de VS zijn de topkoks verder met techniek, stelt Boerma. ‘Alleen verweven ze het nog niet zo goed in de keuken. Qua apparatuur en toegevoegde waarde zijn ze verder dan ons. Bijvoorbeeld L2O in Chicago. Die jongen (Laurent Gras, red.) heeft qua technieken meer dan de gemiddelde topzaak in Nederland’.

Boerma in Misset Horeca Culi Talk over zijn reislust: ‘Als culifreak is het leuk om te reizen op Michelin. Nu is Scandinavië hot. De hele wereld wijst naar Denemarken. Natuurlijk komt dat door Noma. Als er geen sterren worden gegeven, kom ik daar niet’.

Reageer op dit artikel