nieuws

Jalhaij bekritiseert zorgmaaltijden

Restaurant

Schandalig. Zo betitelt voormalig tweesterren kok Pascal Jalhaij de maaltijden die mensen in zorginstellingen voorgezet krijgen. ‘Juist deze mensen hebben behoefte aan een goede maaltijd’, stelt Jalhaij, die tegenwoordig hoofd productontwikkeling bij Marfo Nartinair Food in Lelystad is.

Jalhaij bekritiseert zorgmaaltijden

Tijdens werkbezoeken aan grootkeukens schrok hij van de slechte kwaliteit, meldt de voormalige topkok. Jalhaij deed zijn uitspraken tijdens een persconferentie in Valkenburg over de horecabeurzen BBB/EFFF. Hij sprak daar over zijn werk bij Marfo, waar hij zowel vliegtuigmaaltijden als eten voor bewoners van zorginstellingen maakt.

Zijn nieuwe baan biedt de voormalige topkok veel uitdagingen. Zo moet hij rekening houden met natrium en vet bij de maaltijden voor de zorg. ‘Het vertalen van de recepten is een hele klus.’

Bij de vliegtuigmaaltijden streeft Jalhaij ernaar meer op smaak te koken omdat 30 procent daarvan in de lucht verloren gaat. ‘Ik zoek zoveel mogelijk naar surrogaten voor peper en zout.’ Door het gebruik van specerijen uit de Oosterse keukens probeert hij voor smaakexplosies te zorgen bij de passagiers.

Verder liet de voormalig sterrenchef weten dat de maaltijden ‘hufterproof’ moeten zijn. ‘Stewardessen moeten ze zonder kwaliteitsverlies kunnen opwarmen in de ovens.‘

Zie ook

Reageer op dit artikel