nieuws

‘Jalhaij stopt definitief met koken

Restaurant

Pascal Jalhaij begint helemaal geen eigen restaurant, zoals wordt gemeld. De bij het Palace Hotel vertrokken kok is heel wat anders van plan. Dat zegt Jan van Lissum, uitgever van de nieuwe gids van GaultMillau.

‘Jalhaij stopt definitief met koken

Pascal Jalhaij vertrouwde me toe dat hij stopt. Hij wil niet meer de keuken in. Hij gaat lesgeven’, aldus Van Lissum in het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf. Daarnaast zou Jalhaij meer willen reizen en schrijven.

De nieuwsbrief van Culisite meldt overigens dat Jalhaij de afgelopen tijd meerdere malen op bezoek is geweest bij restaurant Amarone in Rotterdam. Jalhaij zou een soortgelijke zaak willen starten in Amsterdam, zo heeft Amarone-gastheer Harry Baas tijdens de Nacht van GaultMillau laten weten aan Culisite.

Wanneer de bewering van Jan van Lissum over het stoppen met koken waar is, is de keuze van Jalhaij op zijn minst uiterst opvallend te noemen. Jalhaij stapte ondanks op bij restaurant Chatillon in het Palace Hotel om een eigen eetgelegenheid te beginnen in Amsterdam.

Ondernemersavontuur

In Misset Horeca vertelde hij enkele weken geleden dagelijks bezig te zijn panden te bezoeken en gesprekken te voeren over een nieuw restaurant, ergens in Amsterdam. Hij krijgt hierbij hulp van topkok Robert Kranenborg. Jalhaij meldde het nieuwe ondernemersavontuur samen aan te gaan met Stephan Knecht, de maître die ook opstapte bij Chatillon.

Zie ook:

Pascal Jalhaij haalt uit

Reageer op dit artikel