nieuws

Jamie Oliver: geen vertrouwen in beleidsmakers

Restaurant

Jamie Oliver heeft geen hoge pet op van de beleidsbepalers in zijn thuisland Groot-Brittanië. De topkok vindt zichzelf capabeler dan de meeste functionarissen die hij is tegengekomen tijdens zijn programma ‘Scool Dinners’, waarbij hij de strijd aanging met de verstrekking van ongezonde schoolmaaltijden aan kinderen.

Jamie Oliver: geen vertrouwen in beleidsmakers

‘Toen ik klein was dacht ik dat iedereen die beleid maakte fantastisch was’, zegt de tv-kok in een interview met het Britse Times Magazine.

Oliver zegt gesprekken te hebben gehad met beleidsmakers op het gebied van onderwijs waarbij hij vroeg naar het aantal middelbare scholen in het land. ‘Dan zeiden ze ‘euh.. ongeveer 4500’. Terwijl ik wist dat het er dan 3336 waren, met vier in aanbouw’, vertelt de geëngageerde kok.

‘Hoe kan een irritant klein eikeltje als ik dat nou wel weten en zij niet?’ vraagt Oliver zich af. ‘Terwijl zij de boel runnen?’

De tv-kok is momenteel met hetzelfde programma bezig, maar dan in de Verenigde Staten. ‘Het aarsgat van de voedselketen’, zoals hij het land omschrijft.

Reageer op dit artikel