nieuws

Jamilie Oliver wil naar de beurs

Restaurant

Jamie’s Italian, de restaurantketen die opgericht is door de Britse televisiekok Jamie Oliver, overweegt een gang naar de beurs. Het bedrijf van de chef-kok zou 100 miljoen pond (117 miljoen euro) waard zijn.

Jamilie Oliver wil naar de beurs

Dit schrijft de Britse krant Sunday Telegraph. De aandelen van Jamie’s Italian zijn in handen van Oliver en zijn echtgenoot Jules. Zij hebben samen een meerderheid, maar ook Lady Pauline Smith, de vrouw van modeicoon Sir Paul Smith, is aandeelhouder van de restaurantketen.

Als het bedrijf besluit naar de beurs te gaan, zal dat niet voor het einde van dit jaar gebeuren. Een andere optie voor Oliver is de verkoop van een deel van het bedrijf aan een investeerder.

Jamie’s Italian bestaat uit 17 restaurants. Voor dit jaar zijn 10 nieuwe vestigingen gepland. De keten is gespecialiseerd in eenvoudige maar eerlijke Italiaanse gerechten tegen een betaalbare prijs.

In 2009, het laatste jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn, maakte Jamie’s Italian 1,66 miljoen pond winst op een omzet 19,4 miljoen pond. De waardering van 100 miljoen pond zou vooral gebaseerd zijn op de snelle groei.

Reageer op dit artikel