nieuws

Jan Smink commis van Marco Poldervaart

Restaurant

De Friese kok Jan Smink gaat als commis met Marco Poldervaart naar de Europese finale van de Bocuse D’Or in Genève op 8 juni 2010.

Jan Smink commis van Marco Poldervaart

Smink is werkzaam in de keuken van De Heeren van Harinxma op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en volgt momenteel de opleiding sterklasse. De 21 jarige chef werkte bij verschillende restaurants in het noorden van het land en bij Le Soleil in België.

De nieuwe assistent van Poldervaart is enthousiast. ‘Dit is een kans die ik niet mag missen. Dit gebeurt maar een keer in een leven’, laat hij in een schrijven aan de wedstrijdorganisatie van Bocuse D’Or in Lyon weten.

De commis zal samen met Poldervaart strijden in de Europese editie van de Bocuse D’Or om een plek voor de mondiale eindstrijd in Lyon 2011. Begin dit jaar liet de Nederlandse chef-kok weten op zoek te zijn naar een wedstrijdmaatje.

Zijn voorkeur ging uit naar een Friese commis omdat er de komende maanden volop geoefend gaat worden in Harlingen, bij het restaurant van Poldervaart.

Reageer op dit artikel