nieuws

Jannis Brevet genomineerd voor Chef van het Jaar 2006

Restaurant

Na veel tegenslagen is er eindelijk weer goed nieuws voor Jannis Brevet. De chef-kok van het Zeeuwse toprestaurant Inter Scaldes in Kruiningen is genomineerd voor de titel Chef van het Jaar 2006, georganiseerd door de toonaangevende restaurantgids GaultMillau. Tweesterrenrestaurant Inter Scaldes brandde in september 2003 tot de grond af.

Jannis Brevet genomineerd voor Chef van het Jaar 2006

Naast Brevet zijn nog vier koks genomineerd voor de titel. Het zijn Hans van Wolde van Beluga in Maastricht, Lucas Rive van de Bokkedoorns in Overveen, Paul van Bunt van De Leuf in Ubachsberg en Martin Kruithof van De Lindehof in Giethoorn. GaultMillau maakt op 20 november de winnaar bekend.

Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes kregen in september 2003 een enorme klap te verwerken, toen hun restaurant volledig uitbrandde. De culinaire wereld was geschokt door het drama in Kruiningen. De wederopbouw van het restaurant verliep uiterst stroef en liet lange tijd op zich wachten. Dit omdat de verzekering moeilijk deed. Uiteindelijk gingen de deuren van Inter Scaldes op 27 mei 2004 weer open.

GaultMillau startte twee jaar geleden met de titel Chef van het Jaar. Sergio Herman van restaurant Oud Sluis won de eerste titel. Jonnie Boer van De Librije volgde Herman vorig jaar op. Eerdere winnaars van de titel zijn uitgesloten van deelname aan een nieuwe editie van Chef van het Jaar.

Reageer op dit artikel