nieuws

Jannis Brevet in klassieke balans

Restaurant

Anders dan het boek van zijn jongere Patrons Cuisiniers kompaan Hans van Wolde, straalde het boek van Inter Scaldes & Jannis Brevet dat in april van dit jaar uitkwam vooral rust en balans uit. Auteur Cila van der Endt en haar fotograaf David Lindsey hebben zich in woord en beeld ingespannen om de grote Zeeuwse kookartiest in al zijn meesterschap neer te zetten.

Het aparte formaat van het boek, de wat bezadigde fotografie, de keuze van de ingrediënten, telkens weer ligt de nadruk op rust en kwaliteit. Dat mag of moet misschien zelfs wel met een buiten als Manoir Inter Scaldes. Je raakt daar niet verzeild voor een vlugge lunch. Het is genieten, ontspannen en de schoonheid bewonderen.

Brevet gebruikt de mooiste producten, met name die uit de zee. Hij combineert ze graag met zuiver Hollandse garnituren zoals gestoofde prei of rode kool met vossebessen bij tarbot, spruitjes bij kalfsniertjes, gebraiseerde spitskool bij rundermerg en truffelpuree, tuinboontjes bij duif in zoutkorst of witte bonen bij gepocheerde ossehaas. Ook de sauzen en purees zijn om van te watertanden: truffelpuree, kweeperenpuree, pompoenpuree met gember, boswortelenpuree met jus d‘orange, langoustinecrème, ansjovissaus en zuurkoolnage.

Mijn menu bij Inter Scaldes? Kreeftensoep met coquilles saint Jacques en nootmuskaat als vooraf. Gebraiseerde melkgeitschenkeltjes met Parmezaankrullen en artisjok als hoofdgerecht en Chocoladetaart met gekonfijte witlof en sinaasappel als dessert. De wijnkeuze laat ik over aan Claudia Brevet en verder wil ik overnachten in de suite die het verst in de tuin ligt. Oh ja, of zoon Niels de volgende morgen het ontbijt op bed kan regelen. Met tekening graag.

Het aparte formaat van het boek, de wat bezadigde fotografie, de keuze van de ingrediënten, telkens weer ligt de nadruk op rust en kwaliteit. Dat mag of moet misschien zelfs wel met een buiten als Manoir Inter Scaldes. Je raakt daar niet verzeild voor een vlugge lunch. Het is genieten, ontspannen en de schoonheid bewonderen.

Brevet gebruikt de mooiste producten, met name die uit de zee. Hij combineert ze graag met zuiver Hollandse garnituren zoals gestoofde prei of rode kool met vossebessen bij tarbot, spruitjes bij kalfsniertjes, gebraiseerde spitskool bij rundermerg en truffelpuree, tuinboontjes bij duif in zoutkorst of witte bonen bij gepocheerde ossehaas. Ook de sauzen en purees zijn om van te watertanden: truffelpuree, kweeperenpuree, pompoenpuree met gember, boswortelenpuree met jus d‘orange, langoustinecrème, ansjovissaus en zuurkoolnage.

Mijn menu bij Inter Scaldes? Kreeftensoep met coquilles saint Jacques en nootmuskaat als vooraf. Gebraiseerde melkgeitschenkeltjes met Parmezaankrullen en artisjok als hoofdgerecht en Chocoladetaart met gekonfijte witlof en sinaasappel als dessert. De wijnkeuze laat ik over aan Claudia Brevet en verder wil ik overnachten in de suite die het verst in de tuin ligt. Oh ja, of zoon Niels de volgende morgen het ontbijt op bed kan regelen. Met tekening graag.

Reageer op dit artikel