nieuws

Japan: drie nieuwe driesterrenzaken

Restaurant

Michelin heeft in Japan drie restaurants bekroond met drie sterren. Het westen van het land heeft nu 15 driesterrenzaken. De teller voor het hele land – inclusief Tokio – staat op 29. De twee gebieden komen hiermee erg dichtbij elkaar. Michelin heeft één restaurant direct bekroond met drie sterren.

Japan: drie nieuwe driesterrenzaken

Restaurant Wa Yamamura in Nara komt van niets op drie sterren binnen in de rode gids, zo meldt Michelin in een persbericht. Het restaurant kwam niet eerder in de gids voor omdat Nara als stad nooit eerder is opgenomen in de gids. Dit geldt ook voor Kobe.

Japan kent twee aparte Michelingidsen, een voor Tokyo en een voor West-Japan (Kansai). Deze omvat in 2012 de steden Osaka, Nara, Kobe en Kyoto.

Driesterren restaurants

De andere twee restaurants die drie sterren krijgen zijn Fujiya 1935 en Koryu, beide in Osaka. Zij gaan van twee naar drie. Zeven zaken gaan van één naar twee sterren, wat het totaal aantal tweesterrenzaken brengt op 61. Twee van hen zijn traditionele inns. Er zijn 224 restaurants in het bezit van één ster. Het totale aantal sterzaken komt hiermee op exact 300.

‘We blijven nieuwe sterren ontdekken’ zegt Bernard Delmans, topman van Nihon Michelin Tire. ‘Japan is een uniek land met veel steden die vol zitten met topkeukens. Daarom blijven we nieuwe sterren ontdekken, ook al verschijnen we hier al vijf jaar.’

Sterrenregen in Tokio

De Michelingids Kyoto Osaka Kobe Nara 2012 verschijnt voor de vijfde keer op rij in Japan. Het land kent twee gidsen, de tweede omvat Tokio en de naaste omgeving. De stermutaties in deze regio worden op 29 november bekend gemaakt. De editie van 2011 kent 14 driesterrenzaken. Nergens anders in de wereld heeft Michelin zoveel drie sterren in één stad toegekend.

Reageer op dit artikel