nieuws

Japan ontdekt gat in de markt met diabetesrestaurants

Restaurant

De Japanse restauranthouder Nobuhiro Katsuta uit Osaka heeft een gat in de markt ontdekt: speciale restaurants voor mensen met suikerziekte. Het idee ontstond toen bij Katsuta (69) zelf de diagnose ouderdomssuiker werd gesteld.

Japan ontdekt gat in de markt met diabetesrestaurants

Hij kon nergens in de Japanse horeca meer terecht voor een smakelijke, maar calorie arme maaltijd. Dat hij niet alleen kampt met dit probleem wordt bewezen door het succes van zijn twee nieuwe diabetesrestaurants. Dit schrijft de Telegraaf.

De beide restaurants beschikken over een eigen insuline-kamer waar de gast zichzelf kan spuiten of zijn glucosewaarden kan meten. Naaldjes en meetapparatuur zijn er aanwezig. Bovendien is er altijd een diëtist aanwezig die kan helpen bij de samenstelling van de maaltijden.

Het aantal Japanners met diabetes neemt in hoog tempo toe, mede door de toenemende westerse eetgewoontes in het land.

Reageer op dit artikel