nieuws

Japans restaurant naar Wendy van Dijk vernoemd

Restaurant

Televisiester Wendy van Dijk vormde de inspiratiebron voor de naam van het begin juli geopende sushirestaurant Ushi Sushi in Numansdorp.

Japans restaurant naar Wendy van Dijk vernoemd

De Japanse eigenaar Ha Man was op zoek naar een naam voor zijn restaurant die gemakkelijk in het gehoor lag en goed te onthouden moest zijn. Het programma ‘Ushi en Van Dijk’ bood inspiratie. Daarin speelt televisiester Wendy van Dijk de Japanse journaliste Ushi.

‘Iedereen kent die naam dus leek het mij leuk om het restaurant zo te noemen. Niemand die deze naam nu nog vergeet’, laat Man in het Algemeen Dagblad weten.

Ushi Sushi is geen buffetrestaurant maar werkt met een kaart. Daar staan typische Japanse gerechten als maguro (tonijn) op. Alles wordt met stokjes gegeten. Het is het eerste sushirestaurant in De Hoeksche Waard.

Reageer op dit artikel