nieuws

Jarig wedstrijdbeest Klerks pakt kooktitel

Restaurant

Wim Klerks, chef-kok van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek en lid van het Nationaal Kookteam, heeft het NK Horeca voor chef-koks boven 25 jaar op zijn naam geschreven. Klerks, die vandaag 38 is geworden, greep gisteren nog net naast de Gouden Koksmuts.

Jarig wedstrijdbeest Klerks pakt kooktitel

Klerks staat bekend als een echt wedstrijdbeest. Aan menig kookwedstrijd neemt hij deel en menig kookwedstrijd heeft hij op zijn naam gezet.

Uiterst rustig was zijn eerste reactie direct na afloop. ‘Ik ben wel tevreden’, klonk het bedachtzaam en uiterst rustig. Rust blijkt het beste ingrediënt voor deze titel. ‘De wedstrijdvoorbereiding begint op het werk en thuis. Wanneer je het daar goed geregeld hebt om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd, dan ga je relaxed de strijd aan’.

Klerks voelde direct dat het goed zat. ‘Ik had het idee dat het goed zat. Ik had ook het idee dat ik zou winnen. Echt alles ging perfect. Ik was overal op tijd mee en heb zelfs kunnen kijken wat mijn collega’s maakten’.

Ondanks de titel had hij stiekem liever gisteren gewonnen. ‘Gisteren werd ik tweede bij de strijd om de Gouden Koksmut. Daar heb ik veel trainingstijd ingestoken. Maar ik ben blij met deze prijs. Het leuke is dat ik vandaag ook jarig ben. Dus is het dubbelfeest’.

Tweede bij de strijd om het NK Horeca chef-koks boven 25 jaar is Joost van Roosmalen, chef-kok van Culinaire Saisonnier uit het Belgische Schilde. Het podium wordt compleet gemaakt door Ernest de Jong van ISPC in Breda.

Meer Horecava-nieuws:

Zie ook

Reageer op dit artikel