nieuws

Jarige Alliance trakteert zieke kinderen

Restaurant

De Alliance Gastronomique bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met verschillende acties. Eerder al konden jongeren voor 40 euro een viergangendiner eten, nu gaan Alliance-chefs koken voor jonge kinderen in ziekenhuizen.

Jarige Alliance trakteert zieke kinderen

Samen met chef-koks van bij Alliance aangesloten restaurants bereiden de kinderen zelf een mooie maaltijd, die ze vervolgens van chique gedekte tafels mogen eten.

10 september was de eerste sessie in het Nijmeegs Universitair Kinderziekenhuis, waar Gerard Wollerich van Wollerich, Wicher Löhr van het Koetshuis en Harold Kok van De Hamert de kinderen op een driegangendiner trakteerden

Op 13 september zullen Amsterdamse top-koks Jean-Jaques Menanteau van Excelsior en Edwin Kats van La Rive zo’n honderd kinderen van het VU Medisch Centrum een lunch voorzetten.

De komende weken zullen ook Margo Reuten van Da Vinci, Paul van de Bunt van De Leuf en Ralf Berendsen van Kasteel Wittem in het Academisch Ziekenhuis Maastricht koken, en Akira Oshima van Yamazato, Lucas Rive van De Bokkedoorns en Ron Blaauw van restaurant Ron Blaauw in het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis.

In maart beloofde John Beeren, voorzitter van Alliance en eigenaar van restaurant De Bokkedoorns dat chef-koks van bij Alliance aangesloten restaurants dit jaar in zeven grote ziekenhuizen zieke kinderen een feestje zouden bezorgen.

Meer berichten over Alliance:

Reageer op dit artikel