nieuws

Jarno Eggen hoopt op betere nachtrust na Michelinster 2011

Restaurant

Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde is enorm blij met het ontvangen van een Michelinster, een jaar na de opening van zijn restaurant. ‘Ik hoop dat ik de komende dagen beter eet en slaap, want de afgelopen dagen was ik van de spanning wat beroerd in mijn buik’.

Jarno Eggen hoopt op betere nachtrust na Michelinster 2011

De Groene Lantaarn was dinsdagochtend vroeg al een drukke ‘mediabedoeling’. ‘Cameraploegen en radioteams waren al vroeg hier aanwezig. Met de man van de NOS hebben we de lijst bekeken en zag we de ster voor ons’.

‘Maar het is ook jammer voor restaurants die er minder goed uit zijn gekomen. Ik denk aan Apicius. Maar ook aan Cour du Nord, hier in Drenthe. Voor Vermeer vind ik het weer fantastisch’, aldus Eggen.

Eggen denkt dat de ster op een heel belangrijk moment komt. ‘We zijn nu een jaar bezig en hebben we goede recensies gehad. Maar zo’n ster is toch wel heel bijzonder en belangrijk. We kunnen nu weer verder vooruit’.

Leermeester Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn, die vandaag zijn tweede ster behoudt, krijgt alle lof van Eggen. ‘Van Martin heb ik geleerd wat smaak inhoudt. Verfijning en diepgang bepalen de echte smaak. Dat heeft Martijn mij bijgebracht. Martin heeft al gereageerd vanochtend en was heel erg blij’.

‘Ik moet nu ophangen, want er komt weer een cameraploeg aan. Ik wilde eigenlijk broodjes bij de bakker halen voor het ontbijt, maar dat gaat niet lukken.’, aldus Eggen.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel