nieuws

Jelle Jansen wint Haringmaster 2011

Restaurant

Jelle Jansen van sterrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde is winnaar geworden van de Haringmaster 2011. De 22-jarige Jansen won twaalf jaar nadat zijn huidige baas, Jarno Eggen, de eerste editie van de haringwedstrijd van Hanos won.

Jelle Jansen wint Haringmaster 2011

De Chef de Parti van De Groene Lantaarn won met een gerecht bestaande uit dun gesneden haring, plakjes rettig, mini marshmallow van ponzu, een gel van zeewier, kleine macarons van rode biet en gevulde balletjes van augurk.

De jaarlijkse wedstrijd om de Haringmaster werd woensdag voor de twaalfde maal gehouden. De eerste wedstrijd in 1999 werd gewonnen door Jarno Eggen. Eggen is de huidige werkgever van de Jansen.

‘Jelle is een gedreven kok. Hij heeft veel talent en werkt erg nauwkeurig. Hij heeft echt werk gemaakt van deze wedstrijd en zijn gerecht ziet er echt mooi uit. Zijn gerechtje zet ik op de kaart zodat restaurantgasten er van kunnen genieten’, aldus Jarno Eggen.

Met de overwinning is Jansen vijfhonderd euro rijker. Daarnaast krijgt hij culinair schilderij. Tweede werd Frans ten Oever van Tocat Catering uit Enkhuizen. Derde Björn Massop van Baseliek in Harderwijk.

Reageer op dit artikel