nieuws

Jessica Snoek wint Ren je Rot met Filemon

Restaurant

Filemon Wesselink leerde op de Horecava 2012 alles over het juist indekken van tafels. Hij presenteerde de studentenwedstrijd Ren je Rot, waarbij in twee rondes door zes personen de tafels zo snel mogelijk perfect moesten worden gedekt.

Jessica Snoek wint Ren je Rot met Filemon

In de eerste ronde moest er een standaard couvert voor twee personen op tafel komen, in de tweede ronde een viergangendiner met pate, tongfilet, lam en een dessert met aardbeien met daarbij twee wijnen.

Er ging veel goed, maar natuurlijk gaat er op een wedstrijdpodium ook wel eens wat mis. Er kwam in ronde één te veel bestek op tafel. Het dessertbestek lag verkeerdom en het tafellaken lag niet op elke tafel goed. Of verkeerdom of de vouw lag niet in het midden van stoel tot stoel.

De tafels werden gejureerd door de professionele butler Laurens en door Meestergastheer Eduard van der Toolen. Zij stuurden winnaar Jessica naar huis met een workshop Gastheerschap voor haar en haar school.

> Bekijk hier een fotoreportage

Reageer op dit artikel