Jeunes Restaurateurs eren Cas Spijkers met bijzonder menu

Jeunes Restaurateurs eren Cas Spijkers met bijzonder menu

35 restaurants van Jeunes Restauranteurs d'Europe (JRE) gaan Cas Spijkers eren met een bijzonder viergangenmenu, waarvan een deel van de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat.

Deze week serveren de 35 JRE-restaurants het bijzondere viergangen JRE-menu voor 65 euro. Daarvan gaat 25 euro per menu naar KWF Kankerbestrijding.

'Cas Spijkers heeft veel voor de Nederlandse gastronomie betekend en is voor de Jeunes Restaurateurs d'Europe een groot voorbeeld geweest en een inspiratiebron van talent en passie', zegt JRE-voorzitter Lex Gasseling. 'Helaas is deze grootheid te jong gestorven aan de vreselijke ziekte kanker.'

Op de restauranttafels ligt deze week een speciale In Memoriam menukaart. Elke JRE-chef kookt op zijn eigen manier een viergangenmenu, dat geïnspireerd is op het culinaire erfgoed van Cas Spijkers. Het bijzondere menu is verkrijgbaar vanaf morgen tot volgende week maandag, 7 november.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.