nieuws

Johannes Van Dam: ‘Leugens op menukaart

Restaurant

Johannes van Dam hekelt onwaarheden op menukaarten. De culinair journalist begrijp niet dat organisaties die de professionaliteit van het vak in de gaten moeten houden, toestaan dat het publiek op zo’n manier voor de gek wordt gehouden.

Johannes Van Dam: ‘Leugens op menukaart

Dat schrijft Van Dam in zijn wekelijkse column in het weekblad Elsevier. ‘Een menukaart is een offerte. Ik denk dat je wettelijk verplicht bent die naar waarheid op te stellen en dat de uitvoering daarop gebaseerd moet zijn’, aldus Van Dam.

Onder het kopje ‘broddelwerk’ beschrijft Van Dam eigen ervaringen waarbij hij niet krijgt wat op de menukaart wordt beloofd. In meerdere restaurants klopt de uitvoering op het bord niet wat op de menukaart staat vermeld.

Dit is broddelwerk en het heerst, meldt Van Dam. Van Dam: ‘Ik begrijp niet dat de verschillende organisaties die de professionaliteit van het vak in de gaten moeten houden, toestaan dat het publiek op zo’n manier voor de gek wordt gehouden. Dat ze slecht koken, is op zich al erg genoeg’.

Reageer op dit artikel