nieuws

Jonge chef gaat Hotel Frederiksoord runnen

Restaurant

Hotel-restaurant Frederiksoord in Frederiksoord is sinds 1 juli in handen van chef-kok Christian van Staveren (25). Samen met een jong team gaat hij het Drentse horecabedrijf nieuw leven in blazen. Almar Wessels is als maître aangetrokken.

Jonge chef gaat Hotel Frederiksoord runnen

Na een ingrijpende verbouwing en restyling zal hotel-restaurant Frederiksoord naar verwachting per 1 augustus open gaan. De exploitatie van het monumentale pand op een historische locatie komt terecht bij Christian van Staveren (midden op de de foto). Samen met zijn vader runt hij momenteel Party- en vergadercentrum De Punter in Giethoorn. Zus Marie-Claire en vader Martin zullen de jonge horeca-ondernemer achter de schermen ondersteunen.

Van Staveren junior zal de scepter zwaaien over het hele hotel en zal samen met zijn sous-chef voornamelijk in de keuken te vinden zijn.

De 25-jarige chef heeft de nodige kookervaring opgedaan in hotel de L’Europe en het Okura in Amsterdam. Verder is hij vinoloog en volgde de Academie voor Gastronomie bij Peter Klosse. Als sous-chef heeft hij Wilco Hoekman aangetrokken die eerder voor Imko Binnerts en restaurant The Dylan in Amsterdam werkte.

Voor het restaurant Fréderique dat per 1 september van start gaat en brasserie F die op 1 augustus opent, is Almar Wessels als maître aangetrokken. Hij begint op 1 september aan zijn nieuwe uitdaging. Wessels is afkomstig van restaurant De Oude Raadskelder in Oldenzaal. In 2008 won hij de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Bij De Oude Raadskelder wordt Wessels opgevolgd door Patrick van het Bolscher.

Reageer op dit artikel