nieuws

Jonge drinkers zoeken oude wijnen

Restaurant

Dat oude exclusieve wijnen alleen maar voor de belegen heren zijn, berust steeds meer op een misverstand. Jonge wijndrinkers zijn steeds meer op zoek naar oude vintagewijnen, concludeert Daanveilingen.nl uit een inventarisatie onder 521 bezoekers.

Jonge drinkers zoeken oude wijnen

De website is een van de wijnveilingsites van Nederland. Daarop ziet de eigenaar een groeiende belangstelling onder jongeren voor de oude wijnen. De website herbergt op dit moment een collectie speciale vintagewijnen afkomstig van restaurant Oud Sluis te Sluis. Het restaurant van driesterrenkok Sergio Herman biedt de kelderrestanten aan omdat ze te klein zijn voor bij de menu’s.

26-35 jaar
Vooral wijnen uit de periode 1975 tot 1981 doen het erg goed op de veilingen. ‘Onder de bieders van deze wijnen is meer dan de helft, 52 procent, in de leeftijdscategorie van 26-35 jaar. Een gedeelte van deze groep zoekt met name naar de zogenoemde geboortejaarwijnen of wijnen uit een andere belangrijke gebeurtenis van iemands leven. Deze wijnen zijn tegenwoordig erg populair als geschenk’, vertelt directeur Maurice Winkel van Daanveilingen.nl

Toprestaurants
Omdat wijn uit steeds meer landen en streken komt is het voor veel mensen een ingewikkelde zoektocht in het huidige aanbod. ‘Onze selectie wijnen bestaat uit een surplus afkomstig uit toprestaurants. Zo staat bijvoorbeeld op dit moment een Chateau Mouton Rothschild met een marktwaarde van 264 euro voor 65 euro op de site’, aldus Winkel. De populairste topwijnen onder jongere wijnliefhebbers zijn op 1. Dom. Armand Rouseau Chambertin, 2. Chateau Petrus en 3. Chateau Mouton Rothschild.

Zie ook:
Veilinghuis raakt fornuis Vossius niet kwijt

Reageer op dit artikel