nieuws

‘Jongeren werken graag met Kerst

Restaurant

Jongeren werken graag met Kerst, meldt de Spits. Dit jaar bij voorkeur op Tweede Kerstdag. Bij veel branches krijgen werknemers een extra toeslag. Soms wordt er zelfs tot 300 euro extra uitbetaald. In de horeca wordt het gecompenseerd met extra vrije tijd.

‘Jongeren werken graag met Kerst

Een woordvoerder van Randstad bevestigd tegenover Spitsnieuwsdat jongeren graag werken op Tweede Kerstdag. In de horeca worden erkende feestdagen als gewone werkdagen gezien, maar het verschil is dat de werknemer voor ieder gewerkt uur op zo’n dag recht heeft op vervangende vrije tijd.

Met name Turkse en Marokkaanse jongeren zouden er wel voor te porren zijn om te werken met Kerst. Zij vieren dat immers niet, en willen graag een extra zakcentje verdienen, dubbel uitbetaald krijgen of extra vrije dagen verdienen.

Reageer op dit artikel