nieuws

Jonnie Boer: ‘Gekke sapcombinaties met fermenteren

Restaurant

Jonnie Boer maakt werk van het zoeken naar gekke smaken op basis van het fermenteren van groenten. Nu het voorjaar wordt en alles begint te groeien, zoekt Boer naar bijzondere sapcombinaties.

Jonnie Boer: ‘Gekke sapcombinaties met fermenteren

‘We zijn al langer bezig met het fermenteren van sappen uit groenten. Je kunt er gekke smaken van maken. Wat te denken van de combinatie van sappen van bietjes en jonge dennentoppen’, aldus Boer, die uitkijkt naar het voorjaar wanneer er weer van alles begint te groeien in de tuin.

Het werken met sappen doet Boer al langer. ‘Zo pocheren we coquilles in berkensap. Dat geeft een bijzondere smaak aan de coquilles. Nu in het voorjaar alles begint te groeien, kijk ik uit naar het bedenken van “leuke dingen”’.

Naast het zoeken van sapcombinaties op basis van fermenteren wordt binnenkort één van de culinaire grapjes van De Librije, het truc met het ei, verklapt. In Librije’s Winkel wordt in het kader van Pasen op zaterdag 16 april van 15.00 tot 16.00 uur een demonstratie gegeven over de moleculaire keuken waarbij de truc met het ei wordt uitgelegd.

Reageer op dit artikel